dilluns, 8 d’octubre del 2012


RESPOSTA D'UN PROFESSOR DE L'INSTITUT A L'AMPA DEL CEIP MARAGALL
Bona tarda,

Qualsevol mesura que prenguin els nostres polítics sobre el model d'educació afecta inevitablement els nens. Si s'augmenta la ràtio de les aules, afecta els nens; si es retalla l'assignació econòmica dels centres (calefacció, neteja, etc.), afecta els nens; si es deterioren les condicions laborals dels mestres i professors, doncs inevitablement també això afecta els nens (i m'imagino que un metge també diria el mateix -canviant "nens" per "pacients"- quan li "massifiquen" la consulta i eliminen llits i tanquen sales d'operacions als hospitals,etc.).

Lamento que hi hagi pares que no valorin la qualitat del professorat per la seva feina dins de l'aula (que és el seu hàbitat natural!!!) i concedeixin, en canvi, una importància tan extraordinària a fer sortides (del tipus que siguin), les quals, ben mirat, són un apartat gairebé ridícul en el currículum d'un alumne.



P.S.: Vull afegir que, com a professor, he participat en sortides, viatges de fi de curs i fins i tot en un Comènius (amb instituts d'Alemanya, França i Itàlia), i sempre he defensat el seu valor formatiu, però no hem de confondre l'anecdòtic amb l'essencial. La qualitat de l'ensenyament es juga a l'aula, no a les sortides.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada