dijous, 25 d’octubre del 2012


Carta de resposta de l’assemblea de professors i PAS de l'institut Els Tres Turons al Consell Escolar.



El proppassat dimecres dia 17 d'octubre del 2012, el Claustre de professors del nostre centre va ratificar mitjançant votació (23 vots contra 17) la proposta de no fer cap tipus d'activitat extraescolar fora de l'horari lectiu com a mesura de protesta davant de la degradació tant de la qualitat de l'ensenyament públic com de les condicions laborals dels seus treballadors.

El Consell Escolar del dilluns 22 d'octubre va desautoritzar, en canvi, l'opinió majoritària del claustre de professors. Volem manifestar el nostre malestar per no comptar amb la solidaritat i comprensió del Consell Escolar, que no sembla valorar gaire les reflexions i opinions dels que són els vertaders professionals de l'ensenyament. Ens sap molt de greu constatar una certa manca de sensibilitat envers la greu situació que està patint l'educació pública.

Pel que fa al crèdit de síntesi, tal com està organitzat al centre, cal qüestionar que el Consell Escolar el pugui imposar a cap professor, ja que supera amb escreix l'horari lectiu d'aquest i implica pernoctar fora de casa. A més a més, si tenim en compte la despesa extra que suposa a les famílies, i a la qual no es pot obligar ningú, planteja un problema de discriminació entre els alumnes, a la qual cosa hauríem de ser més sensibles en l'actual època de crisi. Una cosa semblant podríem dir del viatge de final de curs de quart de ESO.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada