dimarts, 18 de setembre del 2012


CONSTITUCIÓ DE LA PLATAFORMA PER L'ESCOLA PÚBLICA A ARENYS DE MAR



Hola a tothom,

Un bon nombre dels qui sou a la llista ja ereu a l'acte, però pels qui no van poder venir, aquest és un resum sense entrar en detalls de molts dels temes que es van tractar (sobretot al fer la llista de les retallades)

Com ja us havíem anunciat, aquest dijous, es va constituir Plataforma per l'escola pública a Arenys de Mar. A l'acte que es va fer al Calisay, varem ser un centenar de persones que representaven tots els centres públics de primària i secundària (a través de les seves ampes com de les seves direccions) i també l'escola de música i l'escola bressol.

La primera part de l'acte va ser per conèixer quina ha estat la realitat de l'inici de curs 2012-13. Varem poder saber, en veu de les direccions dels respectius centres, quin era l'impacte de les retallades. En cada centre amb un abast diferent, però tots varen coincidir que, acumulant les retallades dels dos darrers cursos, ha estat un disminució de recursos realment important i que fa díficil poder mantenir els nivell de qüalitat i alguns serveis que hi ha hagut fins ara.

La segona part de l'acte va ser un torn de paraula obert entre els assistents. Es van alternar les intervencions de pares i mares i professionals de l'educació -tant de docents actius a Arenys com d'arenyencs i arenyenques que treballen a escoles d'altres municipis-. Un dels elements destacats per tothom va ser que la Plataforma treballi en la línia de la divulgació i la sensibilització de l'impacte que tenen les retallades en educació i com afecten directament als alumnes. Una crida que ha d'apuntar a diversos àmbits d'acció però que es va destacar que es fes un esforç especial per treballar conjuntament entre docents, pares i mares també entre els diversos centres educatius.

Entre les primeres actuacions que es portaran a terme hi ha demanar una declaració del Ple de l'Ajuntament d'Arenys de Mar en defensa de l'escola pública i en contra les retallades en educació. La Plataforma a través de les AMPES impulsaran la campanya de "samarretes grogues" com acció que visibilitza el moviment.

Es van nomenar portaveus de la Plataforma a la Gemma Munich i la Sandra Danés.

També s'han creat diversos mecanismes de comunicació per coordinar la Plataforma i fer difusió de les seves propostes.

Correu de contacte:
soseducacio@ arenyautes.cat
Bloc de la Plataforma:
http://www.arenyautes.cat/soseducacio
Llista de correu de treball:
ja la coneixeu (si voleu afegir-hi més gent m'envieu un mail amb la seva adreça)

Destacar que la constitució de la plataforma ha tingut el seguiment i s'hi han incorporat les AMPES de l'escola Turo del Drac, de Canet de Mar i Sobirans d'Arenys de Munt.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada